Om du är en ovan bilhyrare kan det vara överväldigande att hyra bil i Gävle. Den här guiden hjälper dig att hitta det perfekta stället för att hyra den rätta bilen till din nästa resa.

Den ultimata guiden för att hyra bil i Gävle

Här är en guide där vi går igenom vad man bör tänka på när man hyr en bil och hur man gör processen så enkel som möjligt.

Biluthyrningstips

Hur man väljer den bästa biluthyrningstjänsten i Gävle

Biluthyrningstips för resenärer

Att hyra en bil kan vara ett bra sätt att utforska området du besöker. Men det kan också bli dyrt och tidskrävande om dina planer ändras. Här är några tips för att hyra en bil som hjälper dig att spara pengar och njuta av din resa mer.

 • Boka bilen i förväg: Det är billigare att hyra bilar när du bokar dem i förväg, så gör detta så snart som möjligt för att dra fördel av bättre priser.
 • Överväg alternativa transportmedel: Om du bor på ett ställe ett tag, överväg att använda kollektivtrafik eller gå istället för att hyra en bil. Detta kommer att spara pengar och ge dig mer tid att utforska området till fots eller med buss.
 • Överdriv inte: När du hyr en bil, välj någon som passar er och hur ni har tänkt att använda hyrbilen. Ska ni endast åka runt inne i staden är det bättre att välja en bil som är lite mindre och smidigare vilket gör det enklare att navigera runt i trängseln. Är planen istället att åka längre ut och mest landsväg, då är det smartare att välja en hyrbil som är större, rymmer med packning och rulla bättre på större vägar.
 • Använd vårt bokningssystem för biluthyrning på hemsidan för att enkelt välja bland alla våra bilar. Här väljer ni datum och tid, vilken typ av bil ni är intresserad av och sökningsfunktionen letar fram de bilar som är lediga och som ni kan välja.

tips för biluthyrning

7 tips för biluthyrning för att spara pengar och tid på din nästa resa

 1. Ta reda på vad som ingår i priset – Vissa uthyrningsföretag debiterar dig extra för försäkring eller bekvämligheter som CD-spelare med hörlurar. Om du har ett företagspreferens eller behöver en specifik tjänst inkluderad, ring i förväg.
 2. Boka tidigt – Detta är särskilt viktigt om du vill ha ett lyxfordon eller en hyrbil som vanligtvis bokas snabbt.
 3. Jämför priser– Jämför priser och kampanjer från företag med ditt föredragna biluthyrningsföretag för att se vad du kan spara på din hyresavgift med varje typ av erbjudande eller rabattkod. Hyrbilen Gävle har de bästa priserna – kolla med oss först. Ni kan kontakta oss om hyrpriser eller se ert pris för en hyrbil direkt på hemsidan när ni gör en sökning i vårt bokningssystem.
 4. Kontrollera om det ingå fria mil eller inte. Hyresavtalen är olika om det kommer att debiteras för de antal mil som ni åker med hyrbilen eller om dessa mil ingår. Ska ni åka långt kan det vara ett bättre och billigare alternativ att välja fria mil även om grundhyran är något högre.
 5. Försäkringen är viktig. Hur är bilen och uthyrningen försäkrad? Vad är det som gäller och vad är det som ingår? Finns det skadekostnadsreducering att välja? Frågorna är många och det bästa för båda parter är att ni är påläst och införstådd med hyresavtalet.
 6. Överväg ett alternativt transportsätt – Det kan låta kontraintuitivt men det finns tillfällen då det är mer meningsfullt att ta ett alternativt transportsätt istället för hyra en bil.
 7. Åka utomlands. Har ni tänkt lämna Sveriges gränser och åka till Danmark, Norge, Tyskland eller annat land är det viktigt att ta reda på vilka regler som gäller här. Det är inte helt säkert att det är tillåtet hos alla biluthyrare.

Om ni befinner er i Gästrikland och behöver hyra en bil, hyra en flyttbil eller hyra en buss är Hyrbilen i Gävle ert självklara val. Vi har vår biluthyrning i Gävle med mer än 50 st bilar, flyttbilar, lastbilar och bussar att erbjuda. Vi har säkerligen något som passar er så tveka inte att kontakta oss.